Футбол

«Коли він травмований, якість гри помітно падає»: Зінченко увійшов у топ-3 найважливіших гравців Арсенала

Віктор Глухенький
Переглядів 296
0 голосів
Олександр Зінченко. Фото: Google
ESPN склав свій рейтинг найважливіших гравців кожної з команд так званої великої шістки АПЛ. До переліку найкращих гравців Арсеналу потрапив українець Олександр Зінченко.

Один з ключових гравців національної збірної України Олександр Зінченко посів третє місце в складі Арсеналу за рівнем своєї важливості в командній побудові Мікеля Артети.

Вище за нашого співвітчизника у рейтингу від експертів ESPN розмістилися тільки англієць Букайо Сака і норвежець Мартін Едегор.

«Тактична важливість – ключовий фактор цього рейтингу, поряд з ігровими навичками, і Зінченко є яскравим прикладом цих факторів. 

Можна сперечатися з тим, чи сильніший він як гравець, ніж Райс чи Саліба, але очевидно, що він критично важливий для командної динаміки».

Єдина проблема, котру виокремили наші британські колеги у Зінченка і яка від нього безпосередньо не залежить, це його травматичність.

«Коли він травмований (а це, на жаль, трапляється доволі часто), якість білд-апу Арсенала суттєво страждає.

Можливості Артети щодо перебудови гри під час матчу також страждають, ускладнюючи життя для команди, яка любить домінувати з м'ячем», – так аргументує свою позицію ESPN.

ТОР-5 найважливіших гравців Арсеналу за версією ESPN:

  1. Букайо Сака
  2. Мартін Едегор.
  3. Олександр Зінченко
  4. Вільям Саліба
  5. Деклан Райс

Вінгер лондонського Челсі Михайло Мудрик, опинився на 12-му місці в списку найважливіших гравців синіх.

  • Після восьми турів команда Мікеля Артети має в активі 20 очок та посідає другу сходинку в турнірній таблиці англійської Прем’єр-ліги. У «канонірів» порівну залікових балів з Тоттенхемом.
  • В наступному турі Арсенал на виїзді зіграє лондонське дербі проти Челсі. Поєдинок заплановано на 21 жовтня. Початок гри о 19:30.
  • Олександр Зінченко в поточному чемпіонаті провів у складі «канонірів» десять поєдинків в усіх турнірах: без результативних дій.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн