Футбол

Мінмолодьспорту виступило із жорсткою вимогою до ФІФА та УЄФА: подробиці заяви

Євген Чепур
Переглядів 1737
0 голосів
Міністерство молоді та спорту України . Фото: Google
Міністерство молоді та спорту України зробило жорстку заяву щодо позитивних рішень ФІФА та УЄФА щодо допуску збірних росії U-17 до міжнародних змагань.

Вчора, УАФ опублікувала на своєму сайті заяву, де засудджує можливе рішення ФІФА повернути збірні росії U-17 до міжнародних змагань.

Сьогодні відреагувало і Міністерство молоді та спорту України, яке нагадало ФІФА та УЄФА у цифрах про злочини рф у відношенні до українського народу.

«З України було викрадено і вивезено у росію щонайменше 19 тисяч дітей. Російськими військовими зруйновано 2767 навчальних закладів в Україні. Постраждали 344 спортивних об’єктів. 95 з них – росією зруйновано повністю або знищено частково.

Окупаційний російський режим продовжує вбивати і викрадати українських дітей, знищує об'єкти цивільної інфраструктури, включно зі стадіонами та спортивними школами, не залишаючи українським дітям можливостей не те, що для занять спортом, а для звичайного життя».

В заяві наголошено на тому факті, що російські війська вбили понад 500 наших дітей, а УЄФА та ФІФА у цей час повертають до змагань росіян. Тому Мінмолодьспорту закликає футбольні організації скасувати своє рішення щодо допуску рф до міжнародних турнірів.

Позицію України офіційно підтримує десяток європейських країн.

«Україна звернулася до всіх асоціацій-членів УЄФА з проханням долучитися до бойкоту будь-яких матчів з рф. Офіційно про такий бойкот вже заявили асоціації футболу Англії, Польщі, Латвії, Литви, Швеції, Данії, Фінляндії, Ірландії, Норвегії, Румунії. 

Ще декілька країн – Швейцарія, Чехія, Нідерланди та Естонія – заявили, що чекають подальших пояснень від УЄФА».

Наше міністерство вимагає, щоб до кінця війни, яку розв’язали путінські війська, росія не брала участі у турнірах. 

«Ми закликаємо ФІФА та УЄФА протистояти насильству та агресії з боку рф. Ми будемо рішуче відстоювати цю позицію, допоки росія воюватиме проти України та поки не відновиться мир на європейському континенті», — сказано в заяві Мінмолодьспорту. 

  • Нагадаємо, що вчора, 4 жовтня, з'явилась інформація, що ФІФА розглядає скасування повної заборони для збірних росії на участь у міжнародних турнірах.
  • Вказано, що рішення може бути прийнято сьогодні під час засідання Ради ФІФА. У такому випадку збірним росії U-17 дозволять виступати на чемпіонаті світу, якщо вони пройдуть кваліфікацію.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн