Футбол

«Якщо суддя хоче, щоб путін заплакав, то Коломойського треба відпустити»: працівники «1+1» на захист олігарха

Віктор Глухенький
Переглядів 2725
0 голосів
Колаж «Спорт Експрес».
Київський апеляційний суд відхилив клопотання захисту щодо зміни запобіжного заходу Ігорю Коломойському. Вмовляння зіркових журналістів та ведучих виявились марними.

Засідання Київського апеляційного суду у справі колишнього кінцевого бенефіціарного власника ПАТ КБ «ПриватБанк» та ексвласника Дніпра Ігоря Коломойського від 25 вересня, навіки увійде в історію. І не лише через персону одіозного олігарха.

На сьогоднішньому засіданні в Коломойського була дуже потужна медіа підтримка. В красномовності між собою змагались працівники 1+1 Media: футбольний коментатор Ігор Циганик, популярна телеведуча Наталія Мосійчук, шоумен Юрій Горбунов та інші небайдужі борці за справедливість.

«Спорт Експрес» підготував для своїх читачів невелику стенограму з «перлами»:

Олександр Ткаченко (колишній гендиректор 1+1): «У нього є відчуття свободи і відчуття справедливості.

Він чи не єдиний зі списку Форбс не кричав, а діяв».

Наталія Мосейчук (телеведуча): «Зірвав плани путіна, підтримував добровольчий батальйон, поки інший багатий українець закликав до гудків».

Ігор Циганик (коментатор): «Коломойський - чи не єдиний, хто завжди дотримувався fair play і ніколи не був за корупцію у футболі».

Але окремої уваги заслуговує уривок зі спічу журналістки Ірми Крат, яка перевершила в ораторській майстерності всіх своїх колег.

«Якщо суддя хоче, щоб путін заплакав, то Коломойського треба відпустити», – сказала з-поміж іншого пані Крат.

  • 25 вересня суд не задовольнив апеляцію на арешт олігарха та залишив без змін запобіжний захід: тримання під вартою та заставу в розмірі 3,89 мільярдів гривень.
  • Олігарху Ігорю Коломойському вже оголосили декілька підозр: щодо заволодіння 9,2 мільярдами гривень «ПриватБанку» та щодо легалізації коштів, частина з яких перераховувалася на ТОВ «ФК Дніпро».
  • 2 вересня мільярдера відправили до СІЗО на два місяці.
  • Встановлено, що впродовж 2013-2020 років Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн