Футбол

Легендарний тренер, який обігрував Динамо та Шахтар у Лізі чемпіонів, помер: відома причина смерті

Євген Чепур
Переглядів 443
3 голоси
Свен-Йоран Ерікссон. Фото: Google
У понеділок, 26 серпня, на 77-му році життя помер легендарний колишній головний тренер римського Лаціо, національної збірної Англії та інших клубів Свен-Йоран Ерікссон.

Сьогодні, 26 серпня, пішов з життя відомий тренер Свен-Йоран Ерікссон. Зірковому фахівцю було 76 років. Про це повідомилв Sky Sports.

У січні 2024 року шведський наставник повідомив, що смертельно хворий. У нього виявили неоперабельний рак підшлункової залози останньої стадії і жити йому залишилося менше року.

Легендарний тренер нещодавно записав передсмертне звернення, яке стало частиною документального біографічного фільмі від Amazon Prime «Свен», який вийшов 23 серпня.

«У мене було гарне життя. Думаю, всі ми боїмося дня, коли помремо. Але життя - це ще й смерть. Потрібно навчитися приймати його таким, яким воно є. Сподіваюся, наприкінці люди скажуть: так, він був хорошою людиною. Але не всі так скажуть. 

Сподіваюся, ви запам'ятаєте мене як позитивного хлопця, який намагався робити все, що міг. Не шкодуйте, а посміхайтеся. Дякую за все: тренери, гравці, глядачі. Це було неймовірно. Бережіть себе і своє життя. І проживайте його. До побачення», – заявив Ерікссон.

  • Нагадаємо, що Лаціо, коли їм керував швед, по два рази обігрував Динамо (2:1 та 1:0) і стільки ж громив Шахтар (3:0 і 5:1) у Лізі чемпіонів.
  • Також фахівець працював за збірною Англії, римською Ромою, португальською Бенфікою з Лісабона, англійськими Манчестер Сіті та Лестером та іншими.
  • Найкращий період тренерської діяльності швед провів з Лацію. З «орлами» він виграв золото Серії А (1999/00 рр.), два Кубки Італії (1997/98 і 1999/00 рр.), Кубок Кубків УЄФА (1998/99 рр.) та Суперкубок УЄФА (1992 р.).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн