Футбол

Проблеми Жеваго продовжуються: почесного президента Ворскли заарештували, але є нюанс

Віктор Глухенький
Переглядів 2783
1 голос
Костянтин Жеваго. Фото: Google
Вищий антикорупційний суд України заарештував почесного президента полтавської Ворскли Костянтина Жеваго за звинуваченням у справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

ВАКС заочно заарештував одіозного бізнесмена-мільйонера та почесного президента Ворскли Костянтина Жеваго. Про це проінформував портал антикорупційної організації Transparency International Ukraine.

Причина - звинувачення у справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва. Жеваго виступає фігурантом у цій справі. Слідство вважає, що президент Ворскли через посередника передав гроші тодішньому очільнику Верховного суду Князєву та іншим суддям, аби вони ухвалили вигідне йому рішення у справі про 40% акцій Полтавського ГЗК.

Нагадаємо, що пан Жеваго тривалий час живе за кордоном. Ймовірно на території Франції.

Минулого року Верховний суд Франції остаточно відмовив в екстрадиції Жеваго до України за звинуваченнями в розтраті у справі банку «Фінанси та кредит».

  • У сезоні 2023/24 Ворскла фінішувала у підсумковій таблиці української Прем’єр-ліги на дев’ятому місці.
  • В першому турі УПЛ сезону 2024/25 рр. Ворскла вдома зіграє проти донецького Шахтаря. Гру попереднього заплановано на 3 серпня. Початок матчу у Полтаві о 18:00.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн