Футбол

Названо найкращих і найгірших гравців збірної України на Євро-2024: хто вразив та розчарував із команди Реброва

Віктор Глухенький
Переглядів 3306
1 голос
Групове фото збірної України. Фото: УЄФА
Журналіст-блогер та коментатор Михайло Співаковський підбив підсумки виступів національної збірної України на Євро-2024, сфокусувавшись на індивідуальних діях лідерів синьо-жовтих.

Михайло Співаковський вирішив проаналізувати виступ збірної України на чемпіонаті Європи, виокремивши найкращих та найгірших гравців з команди Сергія Реброва.

«Хто підвищив собі ціну? Трубін. Все! Друга категорія – хто виглядав гідно. Яремчук і Забарний, про якого ніхто не скаже, як він може коштувати 32 мільйони. На Євро він не лажав. Шапаренко виглядав переконливіше за Судакова. І Сваток, для певних завдань – це топ-кандидатура».

Антигероїв у списку Співаковського виявилося менше, але їх прізвища максимально гучні.

«Провал. Тут буде два прізвища: Лунін і Довбик – це дві людини, які були зірками в Прімері і взагалі зірками євросезону. Але на Євро вони не відзначилися чимось яскравим, чого ми від них чекали. Їхня хороша відмороженість, яка дуже допомагала їм у кар’єрі, зіграла злий жарт саме на чемпіонаті Європи», – сказав Співаковський в ефірі програми ТаТоТаке на Ютубі.

Нагадаємо, що Андрій Лунін на Євро-2024 провів лише один матч, де пропустив три голи від національної збірної Румунії, після чого поступився місцем у стартовому складі Анатолію Трубіну.

Щодо Артема Довбика, то він зіграв усі три гри України на груповій стадії ЧЄ, але не відзначився жодною результативною дією, хоча до старту Євро від найкращого бомбардира Ла Ліги, очікували як мінімум на пару голів.

  • Україна стала першою командою в історії Євро, яка, набравши чотири залікові бали, фінішувала на останньому, четвертому місці у своєму квартеті та не зуміла пробитися до 1/8 фіналу континентального форуму.

Результати збірної України на Євро-2024

  • Румунія – Україна 3:0
  • Словаччина – Україна 1:2
  • Україна – Бельгія 0:0
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн