Бокс

Нокдаун, роздільне рішення суддів і втрачений пояс: непереможний боєць став новим чемпіоном світу WBO

Дмитро Вєнков
Переглядів 12253
5 голосів
Косеї Танака та Пхумелеле Кафу. Фото: hochi.news
Володар поясу WBO у другій найлегшій вазі японець Косеї Танака (20-2, 11 КО) у дебютному захисті за очками роздільним рішенням суддів поступився Пхумелелі Кафу (11-0-3, 8 КО) з ПАР.

У понеділок, 14 жовтня, на «Ariake Arena» у Токіо (Японія), 29 річний чемпіон WBO у другій найлегшій вазі Косеї Танака за очками роздільним рішенням програв 30-річному Пхумелелі Кафу.

Чемпіон відразу ж почав підтискати суперника та розгойдувати на ногах. Відзначився хорошим правим кросом. Претендентові було дуже непросто намацати свою дистанцію та його удари проходили повз.

Кафу поступово зайняв центр рингу і пристрілявся дуже непоганими контрхуками. Танака спробував відповідати, але потім почав чинити більший тиск, збільшувати темп і щільність поєдинку.

У п’ятому раунді чемпіон пропустив найпотужніший правий хук і опинився на канвасі – це тяжкий нокдаун. Кафу намагався добити, але доніс лише кілька ударів по корпусу суперника.

Не вдалось завантажити відео.

Танака почав скорочувати дистанцію, використовуючи джеб, та дуже агресивно працювати по корпусу Кафу.

Африканець вже викидав менше ударів, влучав рідше, але часом небезпечно ловив японця та активно рухався. Претендент видав ефективний й точний дев’ятий раунд, а в десятому бійці економили сили.

За кілька секунд до завершення 11-го раунду боксери влаштували обмін ударами. Кінцевий раунд був за Танакою, під час якого він навіть міг відіграти нокдаун.

В підсумку роздільне рішення суддів виявилося на користь Кафу: 114-113, 114-113 – 113:114. Кафу SD 12.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн