Бокс

Російський чемпіон світу вважає, що Усик більш за нього заслуговує титул бійця року: заява володаря титулу WBA

Дмитро Вєнков
Переглядів 72
2 голоси
Олександр Усик. Фото: Getty Images
Російський чемпіон світу з боксу за версією WBA у напівважкій вазі Дмитро Бівол вважає, що український володар титулів WBC, WBA та WBO у хевівейті Олександр Усик є найкращим бійцем 2024 року.

Боксер Дмитро Бівол (23-0, 12 КО) вважає Олександра Усика (22-0, 14 KO) бійцем 2024 року. Він пояснив свою позицію.

«Тому, що він знову виграв усі титули у його ваговій категорії. Це дуже. Не так багато людей робили таке у двох вагових категоріях. Крузервейт і хевівейт – це [киває головою]».

Також він поділився своїми думками про майбутній матч-реванш Усика із британцем Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

«Думаю, реванш буде схожим. Я не знаю так багато про те, що в голові Ф'юрі, але я впевнений, що Усик більш передбачуваний боєць».

Наостанок Бівол відповів, чи стане він претендентом на звання найкращого бійця року у випадку перемоги 12 жовтня над канадцем російського походження чемпіоном WBC, WBO та IBF Артуром Бетербієвим (20-0, 20 КО) в матчі за звання абсолюта дивізіону.

«Так, думаю, я можу бути, але все ж таки, коли я згадую про Усика, я поважаю його як бійця», – сказав Бівол в інтерв’ю YouTube-каналу «Boxraw».

  • В травні Усик переміг Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та об’єднав пояси WBC, WBA, WBO та IBF, ставши абсолютом хевівейту;
  • Реванш між ними пройде 21 грудня вже без титулу IBF, від якого українець відмовився;
  • З 2018 по 2019 рр., до переходу у суперважкий дивізіон, Усик утримував звання абсолюта крузервейту.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн