Бокс

«Так отримав по голові – мама не горюй»: боксер, що влаштував пекло Усику, назвав свій найгірший бій у кар’єрі

Дмитро Вєнков
Переглядів 3387
4 голоси
Олександр Усик та Маїріс Брієдіс. Фото: Rex
Колишній чемпіон світу з боксу у першій важкій вазі за версіями IBF (2020-2022), The Ring (2020-2022), WBC (2017-2018), WBO (2019) Маїріс Брієдіс назвав свій найважчий бій в кар’єрі.

Латвійський ексбоксер Маїріс Брієдіс (28-2, 20 КО) заявив, що вважає своїм найгіршим боєм у кар'єрі дебютний поєдинок проти литовця Рауля Рацілаускаса (0-1, 0 КО).

«Найгірший поєдинок? Напевно, перший бій, коли я вийшов із литовцем, який був два метри й сто кілограмів. Ще й під іншим ім'ям боксував, щоб він по любителях міг відбоксувати. По-моєму, він по юніорах був чемпіоном Європи».

Брієдіс навіть пригадав суму преміальних за той матч.

«Ось так вийшов і відбоксував. Так отримав по голові – мама не горюй. А гонорар був 50 євро. І ще 50 євро дали за найкращу техніку. Як витратив? Стільки по голові отримував у тому бою, що не пам'ятаю. Що там витрачати? Там нічого витрачати було».

Атлет наголосив, що здобув заслужену перемогу, однак вона також стала для нього великим уроком на майбутнє.

«Я його переміг, ще в четвертому раунді зробив два нокдауни йому. Але в будь-якому разі я зрозумів, що ось так з бухти-барахти вийти не можна. Ти отримаєш дуже багато шкоди для свого тіла», – сказав Брієдіс в інтерв'ю YouTube-каналу RUS TVNET.

  • Брієдіс той матч, який відбувся у жовтні 2009 року, виграв за очками одноголосним рішенням суддів;
  • У січні 2018 року боксер бився проти Олександра Усика (22-0, 14 КО) в рамах півфіналу турніру WBSS. Брієдіс тоді зазнав першої поразки в кар’єрі за очками рішенням більшості суддів та дозволив українцю об’єднав титули WBC та WBO;
  • Цікаво, що в США цей матч назвали найскладнішим в кар’єрі Усика;
  • Наш боєць в підсумку виграв турнір, здобувши ще й пояси IBF, WBA-Super, The Ring та кубок Мохаммеда Алі.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн