Бокс

«‎Знімаю перед вами капелюха»: Усик з емблемою Полісся потренувався з гравцями ФК Шахтар Сталеві – відео

Євген Чепур
Переглядів 54
1 голос
Олександр Усик. Фото: Google
Український чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик відвідав тренування та зіграв у футбол з командою Шахтар Сталеві, гравці якої мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

Сьогодні, 14 серпня, Олександр Усик потренувався з гравцями ФК Шахтар Сталеві, які брали участь у війні з російськими окупантами та отримали важкі поранення, що призвели до ампутацій.

Наш чемпіон закликав українців подякувати воїнам, які ціною власного здоров’я билися з путінськими загарбниками.

«Кожен з нас, українців, яких ці хлопці захищають від ворога, повинен допомагати, підтримувати їх та хоча б просто прийти поспілкуватись і пограти у футбол. Дивіться на ці емоції – це крутяк! Я думаю, ми ще б півтори годинки тут з радістю побігали. Я дуже гарно ставлюся до ініціативи ФК Шахтар створити таку команду». 

Чемпіон впевнений, що військових з ампутаціями потрібно та можна адаптувати до нормального життя.

«Зараз у нас, наскільки мені відомо, близько 50 тисяч людей з ампутаціями, і їх можна адаптувати до подальшого життя саме через спорт.

Спорт може допомогти хлопцям знайти нову мету та продовжувати жити далі. Усім українським військовим хочу сказати: ви – тигри! Я знімаю перед вами капелюха», – сказав Усик у коментарі пресслужбі Шахтаря.

    Не вдалось завантажити відео.

  • Нагадаємо, що Усик переміг Тайсона Ф’юрі 18 травня цього року та став абсолютним чемпіоном світу. Пізніше українець відмовився від поясу за версією IBF.
  • Наступний бій українець проведе проти британця 21 грудня.
  • Відзначимо, що Олександр – другий боксер в історії після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті. 
  • Також наш співвітчизник став третім (після Теренса Кроуфорда та Наої Іноуе) в епоху чотирьох престижних титулів абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн