Бокс

«Нехай б’ється з переможцем»: в США «розрулили» ситуацію і знайшли вихід для зіркового українського боксера

Дмитро Вєнков
Переглядів 4584
4 голоси
Василь Ломаченко. Фото: Getty Images
Колишній чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією IBF (2007-2008) та напівсередній вазі за версією WBA (2012-2013) Пол Маліньяджі висловився про перспективи чемпіона IBF у легкій вазі Василя Ломаченка (18-3, 12 КО).

Американець Пол Маліньяджі (36-8, 7 КО) прокоментував стан справ у легкому дивізіоні та майбутнє Василя Ломаченка.

На його думку, нині є троє яскраво виражених лідерів легкої ваги.

«Ми спостерігали за боями Стівенсон – Арутюнян, Девіс – Мартін, Ломаченко – Камбосос. Ми бачили перемоги Стівенсона, Девіса і Ломаченка. Якщо Стівенсон і Девіс вважаються двома найкращими легковаговиками світу, то Ломаченко – третій, і в 36 років його виступ був найбільш вражаючим з усіх трьох».

Маліньяджі вважає, що українець поки повинен відійти в сторону.

«Досягнувши стільки, скільки він досяг, Ломаченко міг би стати привабливим суперником як для Стівенсона, так і для Девіса, але спостерігаючи за тим, як він ризикує, здається, що настав час для Девіса».

Експерт запропонував свій варіант розв’язання цієї дилеми.

«Про Ломаченка говорили як про суперника як для Девіса, так і для Стівенсона, але бій між Стівенсоном і Девісом є найбільшим у дивізіоні – нехай вони поб’ються, а Ломаченко, якщо він хоче продовжувати змагатися, нехай б’ється з переможцем», – сказав Маліньяджі в інтерв’ю BoxingScene.

  • Зазначимо, що бій Ломаченка проти американського чемпіона WBA Джервонти Девіса (30-0, 28 КО) може відбутися наприкінці 2024 року;
  • Раніше чемпіон WBC американець Шакур Стівенсон (22-0, 10 КО) неодноразово викликав українця на бій.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн