Бокс

Останній бій Віталія Кличка у кар’єрі: одинадцять років тому мер Києва у Москві нокаутував Чарра

Євген Чепур
Переглядів 2374
0 голосів
Віталій Кличко проти Мануеля Чарра. Фото: Google
Рівно одинадцять років тому нинішній очільник столиці України, а тоді професіональний боксер Віталій Кличко, провів свій останній бій у кар’єрі. Суперником нашого бійця виступав німець Мануель Чарр.

Віталій Кличко 8 вересня 2012 року на базі спортивного комплексу «Олімпійський» у Москві провів свій останній бій на професійному ринзі. Суперником нашого співвітчизника виступав німець сирійського походження Мануель Чарр.

Поєдинок проходив за переваги українця, який володів ініціативою протягом усього бою. У другому раунді Кличко відправив Чарра в нокдаун, а в четвертому, внаслідок одного з влучань чемпіона, у Чарра утворилося розсічення біля правого ока, через що поєдинок було зупинено, а перемогу технічним нокаутом присуджено Віталію.

Не вдалось завантажити відео.

Потім почалася політична кар’єра Кличка старшого:

  • на виборах міського голови Києва (2006) посів друге місце, отримавши 341249 голосів виборців, або 23,7 % від усіх тих, хто проголосував. 
  • у 2008 році на дострокових виборах міського голови Києва отримав 205316 голосів, що становить 17,97 % від тих, хто брав участь у голосуванні.
  • 24 квітня 2010 року політична партія Нова Країна була перейменована на партію УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи), яку очолив Віталій Кличко.
  • з 2014 року - міський голова Києва.
  • у жовтні 2020 року брав участь у виборах міського голови Києва, здобув перемогу ще в першому турі: за нього проголосувало більше половини жителів столиці.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн