«Вона не повністю контролювала свою поведінку»: реакція в Україні на те, що Котляр потиснула руку росіянці

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
406
0 голосів
«Вона не повністю контролювала свою поведінку»: реакція в Україні на те, що Котляр потиснула руку росіянці
Влада Мінчева та Єлизавета Котляр. Фото: Google
Єлизавета Котляр у першому раунді Australian Open серед юніорів поступилася 15-й сіяній росіянці Владі Мінчевій, а після поєдинку потиснула руку суперниці – в Україні відреагували на скандальний вчинок.

Українська тенісистка Єлизавета Котляр програла росіянці Владі Мінчевій у першому колі юніорського Australian Open.

Після поразки українка потисла руку своїй російській опонентці, що викликало обурення в суспільстві.

Після гри батько української юніорки пояснив дії своєї доньки:

«Лізі лише 16 років, у неї ще немає справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Грендслем. Автоматично виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину.

Безумно, це було помилкою, через яку Ліза дуже шкодує, і запевняє, що більше ніколи не дозволить нічого подібного. Вона – щира патріотка України, завжди такою була, є і залишиться в майбутньому», – розповів Костянтин Котляр в коментарі для Федерації тенісу України.

На інцидент відреагував і виконувач обов'язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний:

«Причини такого вчинку, а також усі обставини, ми наразі вивчаємо і пізніше дамо позицію Міністерства. Як я побачив відео, перше враження було, що росіяни спровокували нашу спортсменку. Всі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яка напруга там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій.

Тим паче, що ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа», – написав Бідний у Facebook.

  • Єлизавета Котляр продовжить виступи на Australian Open у парному розряді, де буде грати у дуеті з Монікою Станкевич із Польщі.
  • У 2023 році українка увійшла до програми Grand Slam Player Development Міжнародної федерації тенісу, отримавши грант у розмірі 25 тисяч доларів.