Сухий розгром і мегакамбек: відомі українські тенісистки зіграли проти росіянки і білоруски на Australian Open

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
654
0 голосів
Сухий розгром і мегакамбек: відомі українські тенісистки зіграли проти росіянки і білоруски на Australian Open
Марта Костюк. Фото: AP Photo
Українська тенісистка Леся Цуренко завершила свої виступи на турнірі Australian Open, програвши в 1/16 фіналу нейтральній білорусці Аріні Соболенко – 0:2. Натомість її землячка Марта Костюк пробилася далі, здолавши нейтральну росіянку Еліну Аванесян – 2:1.

У п’ятницю, 19 січня, Леся Цуренко (WTA 33) покинула турнір Australian Open на стадії 1/16 фіналу, програвши Аріні Соболенко (WTA 2) – 0:2. У цей же день Марта Костюк (WTA 37) здолала Еліну Аванесян (WTA 74) та пробилася далі.

Цуренко – Соболенко – 0:2

Це була третя зустріч тенісисток. Соболенко виграла другий очний поєдинок, що тривав 52 хвилини.

Єдиний брейк-пойнт Цуренко заробила в першому геймі першого сету, але не зуміла його реалізувати. Після цього білоруска повністю контролювала хід поєдинку.

Теніс. Australian Open (жінки). Мельбурн (Австралія). Індивідуальний розряд. 1/16 фіналу

Леся Цуренко – Аріна Соболенко – 0:2 (0:6, 0:6)

  • Зазначимо, що Соболенко є чинною чемпіонкою мейджору на кортах Мельбурну;
  • Цуренко повторила свій найкращий результат на Australian Open. Раніше у третьому раунді українка грала у 2013 році.

Аванесян – Костюк – 1:2

У матчі, що тривав у трьох сетах дві години та 31 хвилину, українка вигравала в першому сеті з рахунком 2:0, проте потім програла сім геймів поспіль. У другому геймі другого сету в Аванесян був брейк-пойнт, але вона не зуміла його реалізувати й українка почала перевертати хід гри.

У восьмому геймі другої партії Марта не реалізувала два сетболи на прийомі, а в дев’ятому на своїй подачі зробила три подвійні помилки й подарувала шанси росіянці зачепитися за другий сет. Однак Костюк одразу ж зробила ребрейк із третього сет-пойнту та перевела зустріч до вирішальної третьої партії.

У третьому сеті українка відразу ж зробила два брейки й повела 4:0, але Аванесян зуміла зрівняти рахунок. Українці все ж таки вдалося вирвати перемогу, взявши останні два гейми.

Теніс. Australian Open (жінки). Мельбурн (Австралія). Індивідуальний розряд. 1/16 фіналу

Еліна Аванесян – Марта Костюк – 1:2 (6:2, 4:6, 4:6)

  • Зазначимо, що це був перший очний поєдинок між Костюк та Аванесян.
  • Українка вперше в кар'єрі вийшла у четвертий раунд Відкритого чемпіонату Австралії та вдруге на турнірах серії Grand Slam;
  • У наступному раунді Костюк проведе поєдинок проти переможниці матчу Марія Тимофєєва (WTA 170) – Беатріс Хаддад Майя (Бразилія, WTA 12).