Світоліна стартувала у новому сезоні із впевненої перемоги: українка обіграла колишню першу ракетку світу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1101
0 голосів
Світоліна стартувала у новому сезоні із впевненої перемоги: українка обіграла колишню першу ракетку світу
Еліна Світоліна. Фото: Google
Третя ракетка України згідно з рейтингом ФТУ Еліна Світоліна успішно стартувала на хардовому турнірі WTA 250 в Окленді (Нова Зеландія). Українка у двох сетах переграла експершу ракетку світу Каролін Возняцкі.

Почин вдалий! Еліна Світоліна (WTA 25) впевнено розпочала змагання на хардовому турнірі WTA 250 в Окленді (Нова Зеландія).

У 1/16 фіналу наша співвітчизниця у двох сетах обіграла чемпіонку Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу 2018, експершу ракетку світу Каролін Возняцкі (WTA 256).

Поєдинок українки та датчанки тривав одину та 44 хвилини. 

За цей час Світоліна п'ять разів подала навиліт та припустилася однієї помилки. Возняцкі лише раз подала навиліт і тричі припустилась подвійних хиб.

Це була вже шоста очна зустріч тенісисток. Світоліна виграла у Возняцкі  п'яту дуель.

WTA 250 Окленд. Хард. 1/16 фіналу

Каролін Возняцкі (Данія) (WC) – Еліна Світоліна (Україна) (2) – 0:2 (4:6, 3:6)

Для Світоліної ця перемога стала першою за чотири місяці. Наприкінці серпня 2023 року українка виграла у Анастасії Павлюченкової в 1/32 фіналу US Open, а потім поступилася Джесcіці Пегулі. Після американського мейджора Світоліна взяла паузу у виступах через травму гомілкостопа.

  • У другому раунді турніру в Окленді Світоліна зіграє проти переможниці матчу Габріела Рузе (Румунія, WTA 134) – Емма Радукану (Велика Британія, WTA 301).