Костюк повертається на корт після US Open-2024: відома суперниця першої ракетки України

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
374
1 голос
Костюк повертається на корт після US Open-2024: відома суперниця першої ракетки України
Марта Костюк. Фото: Google
Українська тенісистка Марта Костюк розпочне виступи на першому турнірі після американського мейджору US Open-2024. Гравчиня змагатиметься на WTA 500 у Сеулі.

Марта Костюк після того, як пробилася до третього кола US Open-2024, де програла Еммі Наварро, та піднялася на 18-ту сходинку світового рейтингу, повертається до великих турнірів.

Першим після американського мейджору для українкистане WTA 500 у Сеулі, де наша співвітчизниця вперше у кар'єрі виступить в основі турніру і одразу дебютує у статусі сіяної (п'ятий номер).

У першому колі Костюк зустрінеться на корті з несіяною нідерландкою Аранчі Рус, яка займає 84-ту сходинку світового рейтингу

Відзначимо, що раніше тенісистки двічі зустрічались на кортах. У 2018 році на турнірі WTA 250 у Ташкенті гравчині вперше провели очну зустріч, яка завершилась перемогою Рус у двох сетах. Натомість у 2019-му Костюк здолала нідерландку у трьох сетах на турнірі ITF у Валенсії.

  • Нагадаємо, що Костюк – переможниця юніорського Australian Open-2017. Вже у наступному році дебютувала на дорослому турнірі в Мельбурні, де пройшла одразу до третього кола.
  • У березні 2023 року здобула перший трофей на рівні турнірів WTA в одиночній сітці — в Остіні. Також двічі тріумфувала на рівні WTA у парному розряді.