Українського тенісиста не викликали в збірну через його виступи в парі з білорусом: капітан розкрив подробиці

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
729
0 голосів
Українського тенісиста не викликали в збірну через його виступи в парі з білорусом: капітан розкрив подробиці
Владислав Манафов. Фото: Google
Капітан чоловічої збірної України з тенісу Орест Терещук детально розповів, чи виступатимуть Владислав Манафов та Денис Молчанов у складі національної команди.

Маєш справу з посіпаками окупантів? Тоді двері до національною збірної України для тебе зачинені. Саме такою, чіткою та максимально правильною є позиція капітан чоловічої збірної України з тенісу Ореста Терещука щодо Владислава Манафова, який ніяк не хоче розлучатися зі своїм партнером для участі в парних змаганнях, білорусом Іваном Лютаревичем.

«Щодо Манафова, то його не чекати. Я йому казав, що якщо він продовжить грати в парі з білорусом, який би він там гарний не був і яку позицію не займав, то я не бачу можливості його викликати.

Зараз не та ситуація, щоб в Україні дивились на те, що український спортсмен грає з росіянином чи білорусом. Це неправильно». 

Пояснив Терещук і позицію самого Манафова, який нічого не говорить з цього приводу на широкий загал.

«У Владислава є своя позиція, що цей білорус – його друг дитинства, він за Україну і донатить, але це нікого не має цікавити. 

Не може бути такої картинки, щоб наші прапори були в одній команді».

Про Молчанова наш капітан сказав наступне:

«Щодо Дениса Молчанова такої однозначної позиції нема. Думаю, що ще будемо розмовляти. Ще раз наголошу, що я радий, що займаюся тенісом, підготовкою і плануванням.

Переговори – не справа капітана. Єдине, що я хочу донести, що я б хотів, щоб найсильніші гравці були в команді», – сказав Терещук в інтерв’ю Sport.ua.

  • Матчі плей-оф Елітної групи Кубку Девіса, куди чоловіча збірна України пробилась, здолавши Колумбію, пройдуть у лютому 2024 року.