Проблема Світоліної: спортивний лікар пояснив, чому Еліна грала на US Open з фіксуючим бандажем

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
751
0 голосів
Проблема Світоліної: спортивний лікар пояснив, чому Еліна грала на US Open з фіксуючим бандажем
Еліна Світоліна. Фото: Google
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів, чому українська тенісистка Еліна Світоліна на останньому US Open Еліна виступала з фіксуючим бандажем на гомілково-ступневому суглобі.

У соціальних мережах Еліни Світоліни заявилося фото, на якому тенісистка працює в залі. Робить це спортсменка у фіксуючому брейсі, що підтвердило травму. 

Дмитро Бабелюк зазначає, що фіксуючий чобіток не завжди свідчить про перелом чи якісь серйозні травми. Основною метою його використання є унеможливлення рухів суглобу всторони, розвантажуючи звʼязки гомілкостопу. 

В більшості використання брейсу вказує на проблему зі звʼязками, та намагання зняти з них навантаження під час періоду відновлення. 

Такий брейс є золотим стандартом у першій допомозі, профілактиці ускладнень та початковій реабілітації при травмах звʼязок гомілкостопу.

Нагадаємо, що Світоліна у 1/16 фіналу US Open у трьох сетах поступилася американці Джессіці Пегулі (№3 WTA).

  • Для Еліни це був вже десятий виступ в основній сітці US Open. Найкращий результат вона продемонструвала у 2019 році, коли дійшла до півфіналу. У липні 2023 року Світоліна змогла дійти до півфіналу «Вімблдоні».
  • Також українка два рази ставала чвертьфіналісткою Australian Open, а на Roland Garros їй вдавалося вийти до 1/4 фіналу чотири рази.
  • В оновленому рейтинзі WTA українка Еліна Світоліна увійшла до топ-25, піднявшись на одну сходинку догори в порівнянні з попереднім, серпневим, табелем про ранги.