Костюк створила сенсацію на турнірі у Штутгарті: українка відіграла 5 матчболів та вибила сьому ракетку світу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1604
1 голос
Костюк створила сенсацію на турнірі у Штутгарті: українка відіграла 5 матчболів та вибила сьому ракетку світу
Марта Костюк. Фото: Google
Друга ракетка України серед жінок Марта Костюк пробилася до 1/4 фіналу турніру WTA 500 у Штутгарті, перегравши у трьох сетах китаянку Чжен Ціньвень.

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 27) продовжує переможну ходу ґрунтовими кортами на турнірі WTA 500 у німецькому Штутгарті. Слідом за німкенею Лаурою Зігемунд (2:1) українка також у трьох сетах розібралася з міцною китаянкою Чжен Ціньвень (WTA 7). 

Поєдинок видався дуже бойовим і Костюк продемонструвала не аби яку волю до перемоги та характер: Чжен перемагала в третьому сеті з рахунком 5:4, подавала на матч і мала п’ять матчболів, проте українка зуміла зробити брейк, а потім взяла два гейми.

Загалом поєдинок тривав дві години та 40 хвилин. За цей час Костюк три рази подала навиліт та припустилася восьми подвійних помилок. Ціньвень шість разів ейсанула та сім разів допустила подвійну хибу на подачі.

Це була друга очна зустріч суперниць на корті. Костюк зрівняла рахунок (1:1).

WTA 500 Штутгарт (Німеччина). Ґрунт у приміщенні. 1/8 фіналу

Чжен Ціньвень (Китай) (3) – Марта Костюк (Україна) – 1:2 (2:6, 6:4, 5:7)

  • У чвертьфіналі турніру у Німеччині Костюк зіграє проти третьої сіяної американки Коко Гофф (WTA 3).
  • Костюк вдруге у своїй кар'єрі грає на турнірі в Штутгарті. У 2018-му Марта пройшла на цьому турнірі кваліфікацію і поступилась Каролін Гарсії у другому колі основи.