В Росії влаштували грандіозну сварку через Олімпіаду: тамтешніх спортсменів назвали «бомжами» та «іноагентами»

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
113
2 голоси
В Росії влаштували грандіозну сварку через Олімпіаду: тамтешніх спортсменів назвали «бомжами» та «іноагентами»
Олімпіада в Парижі. Фото: Getty Images
В російському спорті, включаючи теніс, назріває величезний скандал через бажання деяких спортсменів поїхати на Олімпійські ігри-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Країна-агресор не бажає, аби її представники їхали на Олімпіаду-2024 під нейтральним прапором.

На цю тему у коментарі РИА Новости висловилася президент місцевої федерації художньої гімнастики Ірина Вінер.

Вона назвала нейтральних спортсменів, які виступлять на Олімпіаді, «командою бомжів без прапора, гімну, уболівальників». Вінер вважає «принизливим, коли медалісти стоять під білим прапором, а чемпіони ще й під музику, схожу на «похоронний марш» замість гімну».

На ці слова відреагував четверта ракетка світу Данило Медведєв.

«У житті кожна людина має право на свою думку – так само як я маю право бути з нею не згодною. У всіх свої причини думати так, а не інакше. Зі свого боку повторюю: якщо буде можливість – із задоволенням поїду», – сказав Медведєв в інтерв'ю Спорт-Экспресс.

Зі свого боку інший спортивний чиновник – Президент місцевого Олімпійського комітету Станіслав Поздняков – підтримав у цій суперечці саме Вінер.

«Єдине, не погоджуся з визначенням «команда бомжів» саме у випадку тенісистів, які більшість часу живуть за кордоном, там же заробляють, стверджують при цьому, що «грають за себе», засуджують політику своєї країни та СВО», – заявив він у своєму телеграм-каналі.

Поздняков вважає, що правильніше їх називати «командою іноагентів», зазначивши, що «з людської та цивільної думки підходи сторін до ситуації, що склалася, діаметрально протилежні».

  • Зазначимо, що із початку повномасштабного вторгнення російським та білоруським тенісистам дозволили виступати на міжнародних змаганнях лише під «нейтральними» прапорами;
  • Ігри-2024 пройдуть із 26 липня по 11 серпня.