НОК України звернувся до МОК: що викликало занепокоєння в українських чиновників

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
897
0 голосів
НОК України звернувся до МОК: що викликало занепокоєння в українських чиновників
МОК. Фото: Google
НОК України звернувся до МОК щодо неухильного дотримання умов нейтральності у питанні допуску російських і білоруських борців до Олімпійських ігор-2024.

НОК України в особі президента Вадима Гутцайта звернувся до МОК з проханням більш уважно розглядати питання допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 у нейтральному статусі, а також врахувати надану інформацію про спортсменів, які прямо чи опосередковано підтримують або виправдовують агресію проти України.

Занепокоєння напередодні другого етапу кваліфікаційного відбору на Олімпійські ігри в Парижі викликає наявність у списку допущених до цих змагань атлетів, які, на думку представників олімпійської спільноти України, не відповідають вимогам нейтральності.

Зокрема, у листі, адресованому президенту МОК Томасу Баху від 6 лютого 2024 року, зазначається про випадок, коли на чемпіонат світу з боротьби 2023 року вже були допущені представники спортивної боротьби з російської федерації, щодо яких є інформація, що суперечить визначеним МОК умовам нейтральності.

  • Атлети з паспортами росії та білорусі зможуть виступати на Олімпіаді лише в індивідуальних змаганнях і під нейтральним прапором. Команди на ігри в Парижі-2024 не будуть допущені.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.