Вперше з 2012 року: збірна України виборола п'яту ліцензію на Олімпіаду-2024 у стрибках у воду – деталі успіху

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
457
0 голосів
Вперше з 2012 року: збірна України виборола п'яту ліцензію на Олімпіаду-2024 у стрибках у воду – деталі успіху
Анна Письменська та Вікторія Кесарь. Фото: Google
Збірна України зі стрибків у воду на Олімпійських іграх-2024 буде представлена у всіх синхронних дисциплінах. Вікторія Кесарь та Анна Письменська здобули ліцензію у жіночих синхронних стрибках з 3-метрового трампліна.

Україна виборола п'яту олімпійську ліцензію у стрибках у воду. Дякувати варто Анні Письменській та Вікторії Кесарь.

Фінал у жіночих синхронних стрибках з 3-метрового трампліна був останньою можливістю відібратися на Олімпіаду-2024. Щоб здобути путівку до Парижа, Письменська та Кесарь мали фінішувати в топ-4 серед збірних, що ще не здобули ліцензії — на Олімпіаду перед цим вже потрапили Китай, Франція, Велика Британія та Італія.

За результатами фіналу Письменська та Кесарь не вибороли медалі, але змогли завоювати для України олімпійську ліцензію.

Після трьох стрибків Письменська та Кесарь ділили шосте місце. З цим результатом українські стрибунки були серед претенденток на олімпійські ліцензії — попереду серед тих, хто вже відібрався на Ігри у Парижі, були Китай та Велика Британія.

За останній, п'ятий стрибок, Письменська та Кесарь отримали 65.70 бала. Цього результату вистачило для того, щоб відібратися на Олімпіаду-2024 — п'яте місце. Випередили українок лише представниці Китаю, Австралії, Великої Британії, США.

Таким чином Україна вперше з 2012 року буде представлена у жіночих синхронних стрибках у воду з 3-метрового трампліна на Олімпіаді.

  • Ліцензія Письменської та Кесарь є також четвертою у синхронних стрибках у воду. Таким чином, Україна вдруге в історії буде представлена на Олімпіаді в усіх синхронних стрибках (чоловічих та жіночих, з 3-метрового трампліна та 10-метрової вишки).
  • Для Анни Письменської Олімпіада-2024 може стати четвертою у кар'єрі (не виступала лише у Ріо-де-Жанейро у 2016 році). Натомість Кесарь може лише вдруге виступити на Олімпійських іграх після участі у Токіо у 2020 році — остаточне рішення щодо складу буде ухвалене тренерським штабом збірної України.