«Росіяни прийшли до нас із війною, і тепер хочуть спілкуватися?»: Ващук – про допуск рф до Олімпіади

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
208
0 голосів
«Росіяни прийшли до нас із війною, і тепер хочуть спілкуватися?»: Ващук – про допуск рф до Олімпіади
Владислав Ващук. Фото: Google
Колишній захисник київського Динамо та збірної України, а нині військовий Владислав Ващук прокоментував частковий допуск росіян на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Владислав Ващук впевнений, що ніякого спілкування з росіянами бути не може після того, як вони розпочали повномасштабну війну.

«Я не розумію російських спортсменів, які поїдуть на Олімпіаду. Що вони хочуть до нас донести? Вони прийшли до нас із війною і після цього хочуть спілкуватися десь у Парижі, Ірландії чи Ісландії? З ними немає спілкування». 

Ексзахисник впевнений, що українці обов’язково мають брати участь в Олімпіаді.

«Нашим спортсменам потрібно їхати. Нам варто брати участь, нехай вони бояться, а не ми. Тому і Олімпійський комітет, і всі інші комітети мають зробити для себе висновок, що ми мусимо брати участь у цих змаганнях для того, аби вони не приїхали, — сказав Ващук Deutsche Welle.

  • Ващук грав за Динамо з 1993 по 2003 та з 2005 по 2008 рік: 357 матчів, 15 голів та один асист.
  • За збірну України ексфутболіст провів 63 гри та разом з командою дійшов до чвертьфіналу чемпіонаті світу 2006 у Німеччині.
  • Єдиним закордонним клубом у кар'єрі захисника був московський Спартак (2003).
  • Військову присягу на вірність українському народу Владислав прийняв 18 травня цього року.
  • Легендарний гравець київського Динамо та збірної України служить на посаді санітара відділення збору та евакуації поранених.