Збірна України має шанс поїхати на Олімпіаду-2024: що для цього потрібно

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
890
0 голосів
Збірна України має шанс поїхати на Олімпіаду-2024: що для цього потрібно
Жіноча збірна України з баскетболу 3х3. Фото: ФБУ
Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 зберігає шанси зіграти на Олімпійських іграх-2024 у Парижі, однак, на жаль, не все залежить від нашої команди.

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 ще має шанси виграти ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

Як збірній України потрапити на Олімпіаду-2024

Всього в Іграх візьмуть участь вісім збірних. Три команди, які будуть представлені у Парижі, вже відомі – за рейтингом пройшли Китай, США і Франція.

В першій половині 2024 року відбудуться три кваліфікаційні турніри, на яких буде розіграна решта ліцензій, і через які, теоретично, на форум мають шанси пробитися синьо-жовті.

Перший турнір (попередньо прийме Ізраїль)

Якщо турнір пройде в Ізраїлі, то там окрім господарок також зіграють Угорщина, Нідерланди, Азербайджан, Єгипет, Монголія, Чилі та Нова Зеландія.

Тут можуть виступити лише чотири збірні з одного континенту. Першою запасною з європейських збірних є Польща, а далі Україна, але тут зіграти у нашої збірної шансів практично немає.

Другий турнір (Японія)

Тут також вісім команд розіграють одну ліцензію: кращі збірні на континентальних турнірах з кожної зони серед тих, у кого ще нема ліцензії, а також збірні за рейтингом ЧС-2023.

Наразі це Японія, Кенія, Бразилія, Австралія, Нідерланди, Німеччина, Канада та Австрія. Якщо Нідерланди виграють перший кваліфікаційний турнір, то в Японії зіграє віцечемпіон Європи збірна Іспанії.

Третій турнір (Угорщина)

Тут зіграють 16 збірних кращих за рейтингом станом на 1 листопада цього року. Вони розіграють три ліцензії.

Наразі там мають право зіграти Угорщина, Єгипет, Туніс, Канада, Чилі, Японія, Монголія, Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Литва, Азербайджан, Польща, Чехія, Італія та Ізраїль.

За якої умови збірна України зіграє на турнірі в Угорщині

Першою європейською збірною в резерві є Україна, а отже вона зіграє на третьому кваліфікаційному турнірі, якщо на одному з двох перших ліцензію здобуде будь-яка європейська збірна окрім Австрії.

  • Зазначимо, що третій кваліфікаційний олімпійський турнір пройде в угорському Дебрецені з 16 по 19 травня 2024 року;
  • Ігри-2024 пройдуть з 26 липня по 11 серпня.