НОК України визначився із найкращими спортсменами серпня: вони завоювали «золото» Олімпіади-2024

Аватар Даниіл Вереітін Даниіл Вереітін
56
0 голосів
НОК України визначився із найкращими спортсменами серпня: вони завоювали «золото» Олімпіади-2024
Ярослава Магучіх та Олександр Хижняк - найкращі спортсмени серпня за версією НОК України. Колаж: Sport-express
Ярослава Магучіх та Олександр Хижняк отримали визнання від Національного Олімпійського комітету України, спортсмени виграли золоті медалі у Парижі

Національний Олімпійський комітет України назвав імена найкращих спортсменів за підсумками серпня. Ними стали олімпійські чемпіони Парижа-2024: легкоатлетка Ярослава Магучіх та боксер Олександр Хижняк.

Як повідомляє пресслужба НОК України, тренери лауреатів Тетяна Степанова та Олександр Хижняк-старший, отримали звання Найкращого тренера місяця. Крім того, найкращою юною спортсменкою серпня 2024 року визнано Анастасію Кобець — чемпіонку світу зі скелелазіння у двоборстві серед молоді (м. Гуянг, Китай). Відповідну нагороду отримає і тренер Анастасії – Сергій Фомін.

Також відзнаку «Найкраща команда місяця» отримала жіноча збірна з фехтування у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової. 

  • Олександр Хижняк виграв золоту медаль на Олімпіаді-2024 у ваговій категорії до 80 кг. Це друга олімпійська медаль для полтавського боксера. Раніше він виграв срібну нагороду на Олімпіаді у Токіо.
  • Ярослава Магучіх виграла у змаганнях зі стрибків у висоту. 23-річна атлетка показала результат 2,02 метри. Для неї це також друга медаль на Олімпіаді: у Токіо спортсменка з Дніпра вигравала бронзову медаль.