Відомий український тренер сказав все, що думає про Ротаня: наставник олімпійської збірної почув щиру правду

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
115
2 голоси
Відомий український тренер сказав все, що думає про Ротаня: наставник олімпійської збірної почув щиру правду
Руслан Ротань. Фото: УАФ
Колишній головний тренер Таврії, Миколаєва, Полтави та ряду інших українських клубів Олег Федорчук висловився про тренерський хист Руслана Ротаня, під керівництвом якого олімпійська збірна України завершила виступи на Іграх-2024.

Відомий український тренер Олег Федорчук в інтерв’ю сайту «Збірна» відповів, яку оцінку готовий поставити головному тренеру олімпійської збірної України Руслану Ротаню за роботу на Іграх-2024.

«Тверду четвірку! Ротань змінюється на краще. Це вже не той Ротань дворічної давності, коли він підміняв Реброва у збірній і тренував молодіжку. Тоді він декларував контроль м'яча, навіть меми почали робити й сміятися з «Ротаньстайлу».

Фахівець проаналізував, як саме змінився Ротань за цей час.

«Зараз команди Ротаня грають раціонально, і це правильно! Досить уже натягувати бажання тренера на можливості гравців. Вони не завжди збігаються. Схему потрібно робити, виходячи з можливостей футболістів, а не навпаки».

Експерт підкреслив, що буде підтримувати Ротаня надалі.

«Ротань стає тренером, який може давати результат. Дуже хочеться, щоб у нього вийшло в Олександрії. Ротань – молодий тренер із дуже великим досвідом. Мені він нагадує Забарного, тільки в ролі тренера, який у 22 роки награв 39 матчів за збірну», – сказав Федорчук.

  • Нагадаємо, що на клубному рівні Ротань з грудня 2022 року очолює Олександрію;
  • В.о. головного тренера національної команди він був з лютого по червень 2023-го – гостьова поразка від Англії (0:2) на старті кваліфікації до Євро-2024;
  • Під керівництвом Ротаня збірна U-21 минулого літа дійшла до півфіналу молодіжного Євро-2023, завдяки чому і здобула путівку на Олімпіаду;
  • На Іграх синьо-жовті не вийшли з групи, набравши три очки у поєдинках з Іраком (1:2), Марокко (2:1) та Аргентиною (0:2).