Українці будуть жити мирно поруч з росіянами на ОІ-2024 у Парижі? Бах відзначився дивним звернення

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1715
2 голоси
Українці будуть жити мирно поруч з росіянами на ОІ-2024 у Парижі? Бах відзначився дивним звернення
Томас Бах. Фото: Google
Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах звернувся до вболівальників напередодні Олімпійських ігор у Парижі, які розпочнуться у столиці Франції 26 липня.

Томас Бах заявив, що війни та конфлікти всім набридли, а МОК зумів об’єднати всім країни світу у мирному змаганні.

«Мільярди людей з усього світу з нетерпінням чекають на Олімпіаду в Парижі. У той час, коли світ роздирають стільки конфліктів і розбіжностей, людям усюди набридла ненависть, війни, агресія та фейкові новини. 

На цьому геополітичному тлі ми раді, що наші численні зусилля протягом останніх років дозволяють нам об’єднати спортсменів з територій усіх 206 національних олімпійських комітетів та олімпійську команду біженців МОК у мирному змаганні».

Президент Міжнародного олімпійського комітету дав зрозуміти, що, на його думку, українські спортсменки будуть мирно проживати поряд з представниками країн-терористів.

«Це означає, що навіть якщо їхні країни перебувають у конфлікті чи у стані війни, їхні спортсмени змагатимуться, дотримуючись одних правил. Вони будуть мирно жити разом під одним дахом в Олімпійському селищі.

10 500 найкращих спортсменів світу надішлють це надихаюче послання єдності, надії та миру з Франції у світ. Завдяки відкритості, повазі, інклюзивності та справжній солідарності, кожен почуватиметься як удома на Олімпійських іграх у Парижі 2024. Більше половини всього населення світу слідкуватиме за цими Олімпійськими іграми та надихатиметься цими меседжами».

Також очільник МОКу запевнив, що у Парижі вже все готово до старту змагань.

«Все готово: спортсмени готові, вся Франція готова, Олімпійський рух готовий. Давайте зберемося разом, щоб відсвяткувати та разом насолодитися видовищними Олімпійськими іграми в Парижі 2024. 

Ці Олімпійські ігри будуть присвячені спорту – і не тільки спорту. Нашим французьким олімпійським друзям я кажу: Allez les Bleus! (Вперед, сині! - прим. Sport-express)», – цитує Баха сайт МОК.

  • Раніше ми писали, що МОК опублікував список росіян та білорусів, допущених до Олімпіади.
  • Олімпійські Ігри 2024 року пройдуть в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.