«Ці 210 см доводять, що людські можливості безмежні»: попередня рекордсменка світу оцінила стрибок Магучіх

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
760
2 голоси
«Ці 210 см доводять, що людські можливості безмежні»: попередня рекордсменка світу оцінила стрибок Магучіх
Ярослава Магучіх. Фото: МОК
Колишня болгарська спортсменка Стефка Костадінова, рекорд якої у стрибках у висоту протримався 37 років, прокоментувала досягнення українки Ярослави Магучіх, що підкорила планку на позначці 210 см.

Рекорд у жіночих стрибках висоту тримався з 1987 року. Вчора, 7 липня, наша Ярослава Магучіх на етапі «Діамантової ліги» в Парижі покращила досягнення болгарської атлетки Стефки Костадинової на один сантиметр – 2.10.

Тепер уже колишня рекордсменка світу прокоментувала досягнення українки для пресслужби болгарського НОК.

«Я рада новому рекорду. Я була впевнена, що це колись станеться. Ці 210 см доводять, що людські можливості безмежні, і розвіюють сумніви песимістів із їхніми заявами про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці залишаться назавжди.

Символічно, що новина дійшла до мене в Римі, де 37 років тому я стрибнула на 209 см. Магучіх стрибнула на 2.10 у Парижі, де за кілька днів почнеться Олімпіада, можливо, це теж символічно», – сказала Стефка. 

Також Костадінова зазначила, що під час нагородження останнього чемпіонату Європи, де саме вона вручала «золото» українці, легендарна атлетка прошепотіла на вухо Ярославі, що та вже готова до світового рекорду. Її слова виявилися пророчими.

Відео рекордного стрибка Магучіх

  • Про реакцію на рекорд самої Магучіх ми теж писала на нашому сайті.
  • Олімпійські Ігри пройдуть в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Для 22-річної Магучіх ця Олімпіада стане вже другою. У Токіо вона завоювала бронзову нагороду.