«Система не є справедливою»: Україна не змогла відправити на Олімпіаду одну з легкоатлеток – вона не витримала

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4664
5 голосів
«Система не є справедливою»: Україна не змогла відправити на Олімпіаду одну з легкоатлеток – вона не витримала
Ольга Ляхова. Фото: Getty Images for European Athletics
Українська легкоатлетка Ольга Ляхова висловилася після того, як не зуміла відібратися на Олімпійські ігри-2024 у Парижі в дисципліні біг на 800 метрів.

Легкоатлетка Ольга Ляхова емоційно прокоментувала свій невихід на Олімпійські ігри-2024 в дисципліні біг на 800 метрів.

Спортсменка була близькою, щоб кваліфікуватися за рейтингом. На останньому відбірковому старті, чемпіонаті України, вона стала переможницею, а її час, 2:01.69 хвилини, був на 2.39 секунд гірший за олімпійський норматив. У підсумку вона стала п'ятою непрохідною.

Ляхова назвала систему світового рейтингу несправедливою та заявила, що майже не мала можливості виступити на більш конкурентних стартах.

«Система не є справедливою, оскільки є багато спортсменів, які мають змогу поїхати на змагання «золотого» чи «срібного» рангу. Чи то менеджер постарався, чи по знайомству, чи якщо ти просто з тієї країни, яка проводить змагання».

За її словами, попри усі спроби, їй не вдалося потрапити на більш рейтингові старти.

«У мене в країні такого привілею нема. І під час війни Україна точно не буде проводити змагання топрівня.  Я відчайдушно старалася писати менеджерам, організаторам змагань, щоб взяти участь у змаганнях вищого рівня. Але, на жаль, нічого не вийшло, тільки «бронзовий» рівень».

Наостанок Ляхова заявила, що не впевнена у тому, що продовжить кар’єру.

«Я не знаю, наскільки ще в мене вистачить мотивації, але ці два роки були постійно в боротьбі за результат, за змагання, за правду. Можливо, я відійду і знову відчую запал, це буде видно пізніше», – написала бігунка на своїй особистій сторінці в інстаграмі.

  • Зазначимо, що у 2024 році Ляхова мала сім стартів. Найкращий час вона показала на турнірі у Женеві – 2:01.03 хвилини;
  • На єдиній для себе Олімпіаді в кар'єрі 2016 року в Ріо українка зупинилася в першому раунді жіночої 800-метрівки, посівши шосте місце.