Чому Міжнародний олімпійський комітет допустив Росію до Ігор в Парижі? Подкопаєва дала дуже просту відповідь

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3511
7 голосів
Чому Міжнародний олімпійський комітет допустив Росію до Ігор в Парижі? Подкопаєва дала дуже просту відповідь
Росію допустили до Олімпіади. Фото: AP Photos
Дворазова переможниця Олімпійських ігор та багаторазова тріумфатор чемпіонатів світу і Європи зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва прокоментувала рішення МОК допустити Росію до Ігор-2024.

Колишня гімнастка Лілія Подкопаєва висловилася про рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити індивідуальних спортсменів Росії до Ігор-2024 у Парижі в нейтральному статусі.

Вона погодилася, що не обійшлося без корупційної складової у даному питанні.

«Я думаю є і той [корупція], і інший [більш глобальна проблема] фактор. Вони намагаються бути хорошими для всіх. Колись Олімпійські ігри були створені, щоб зупиняти війни. Я б хотіла нагадати керівництву МОК, що вони мають силу, щоб зупиняти війни».

Подкопаєва продовжує наполягати, що ні в якому разі росіян не можна допускати до участі у форумі.

«Подивіться, що робить країна-агресор. Вона використовує своїх спортсменів як рупор. Один сказав – люди прислухаються і вірять. Тому треба тиснути й не допускати ні в якому плані – ні нейтральний, ніякий».

Ексспортсменка визнала, що вплинути на ситуацію досить важко.

«Але ми ж розуміємо, що дипломатія і вони зберігають за собою право якихось моментів. Тому ми повинні робити, що ми можемо, а відбувається те, що відбувається», – сказала Подкопаєва в інтерв’ю YouTubе-каналу «XSPORT».