«‎Не хочеться ризикувати»: Романчук зробив важливу заяву щодо ОІ-2024 – що сказав український плавець

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
84
1 голос
«‎Не хочеться ризикувати»: Романчук зробив важливу заяву щодо ОІ-2024 – що сказав український плавець
Михайло Романчук на відкритій воді. Фото: AP Photos
Відомий український плавець Михайло Романчук поділився думками щодо виступу на олімпійському турнірі з плавання на відкритій воді, який пройде у Парижі.

Михайло Романчук дав зрозуміти, що може не виступити на Олімпіаді у Франції у змаганні з плавання на відкритій воді, тому що не хоче ризикувати здоров’ям.

«Відкрита вода буде після басейну, і є можливість заявитися на неї. Але з іншого боку — не хочеться ризикувати станом здоров'я та виступати у тій річці. Подивимося, що моя голова придумає. Ще є можливість заявитися на відкриту воду, але подивимося, як воно буде‎», – сказав спортсмен у коментарі Суспільне Спорт.

  • Романчук двічі става призером на минулій Олімпіаді з плавання («срібло‎» на 1500-метрівці вільним стилем та «бронза‎»  на 800 м). 
  • З 2022 року Михайло почав змагатися на відкритій воді. Уже в перший рік виступів здобув «бронзу‎» ЧС на дистанції п’ять км, а також змагався на олімпійській дистанції десять км.
  • Україна не здобула жодної медалі за всю історію у плаванні на відкритій воді. Найкращий результат продемонстрував Ігор Червинський — 12-те місце на Іграх у 2008 році.