Перший номер посіву і два міцні середняка: жіноча збірна України 3х3 отримала суперників в кваліфікації ОІ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
80
1 голос
Перший номер посіву і два міцні середняка: жіноча збірна України 3х3 отримала суперників в кваліфікації ОІ
Фото: ФБУ
Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 на турнірі в Дебрецені, який стане кваліфікаційним до Олімпіади-2024, зіграє зі збірними Німеччини, Польщі та Тунісу.

ФІБА підтвердила участь жіночої національної збірної з баскетболу 3х3 у відборі на Олімпіаду-2024. Наша команда в списку учасників третього кваліфікаційного олімпійського турніру замінила Азербайджан.

На турнір, який відбудеться з 16 по 19 травня в угорському Дебрецені, українкам протистоятимуть дівчата з Німеччини (перший номер посіву), Польщі (фіналіст кваліфікаційного турніру в Гонконгу) та Тунісу.

До плей-оф вийдуть кращі дві команди з групи. В чвертьфіналі група А буде грати з командами групи С, куди потрапили Іспанія, Японія, Єгипет та Монголія.

Зауважимо, що групи ще можуть змінитись за підсумком другого кваліфікаційного турніру, який з 3 по 5 травня пройде в Японії. Зокрема там зіграють Німеччина, Канада, Нідерланди та Японія.

  • Загалом на турнірі в Угорщині виступлять 16 національних команд, які поділені на чотири групи.
  • До Парижа-2024 пройдуть три найкращі збірні.
  • На Олімпіаду-2024 у жіночому баскетболі 3х3 вже відібралися Франція (як господарка турніру), а також Китай та Сполучені Штати (у статусі лідерок світового рейтингу).