Бах потрапив на гачок російських пранкерів: що наговорив голова МОК, згадавши Україну

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
420
2 голоси
Бах потрапив на гачок російських пранкерів: що наговорив голова МОК, згадавши Україну
Томас Бах. Фото: Google
Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах поспілкувався з російськими пранкерами Лексусом і Вованом, коли думав, що розмовляє з «африканським політиком».

Томас Бах став жертвою російських пранкерів Лексуса та Вована, які представилися президенту МОК, як «африканський політик». 

Спортивний функціонер поспілкувався на тему Всесвітніх ігор дружби (ВІД), зазначивши, що «ці ігри представляються росією як ігри президента росії». Бах додав, що президент Франції Емануель Макрон підтримає бойкот цього змагання, а також дав зрозуміти, що африканських спортсменів чекають санкції, якщо вони приймуть участь у ВІД.

Президент МОК заявив, що ніякого гімну росії на Олімпіаді у Парижі не буде, пояснивши, що рф винна у розв’язанні війни з Україною.

«Ми караємо тих, хто несе відповідальність за те, що відбувається, ніякого гімну Росії не може бути, не можна піднімати прапор. Олімпійський комітет Росії після того, як ми відсторонили їх, зробив кілька досить агресивних заяв, що це дискримінація, фашизм».

Бах серйозно налаштований на дискваліфікацію «нейтральних» росіян від участі в ОІ-2024, якщо ті будуть робити заяви на підтримку війни в Україні.

«Якщо спортсмен з'являється десь із такими заявами, він не може брати участі в Іграх. У нас є спеціальна наглядова комісія. 

І вони стежать за інтернетом, ЗМІ та публічними заявами. Ми також пропонували українській стороні і не тільки пропонували, а й просили надати нам їхню інформацію про поведінку таких спортсменів або чиновників», – сказав функціонер.

  • Запланована участь в Олімпіаді 10,5 тис спортсменів із 206 країн світу, з них наразі путівку на ОІ-2024 здобули 12 росіян та сім білорусів.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.