«Я хочу, щоб світ почув меседж миру»: Макрон – про виступ російських спортсменів на Олімпіаді-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
147
1 голос
«Я хочу, щоб світ почув меседж миру»: Макрон – про виступ російських спортсменів на Олімпіаді-2024
Емманюель Макрон. Фото: Google
Президент Франції Емануель Макрон поділився думками про виступ російських спортсменів під нейтральним прапором на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Президент Франції Емануель Макрон висловив власну думку щодо участі російських спортсменів на Олімпійських Іграх, які пройдуть у Парижі:

«Ми є організатором Олімпійських ігор. Правило країни-господаря – це йти з олімпійським рухом в ногу. Тобто, це меседж миру. Також ми слідуємо рішенню Олімпійського комітету. Звичайно, ми будемо колективно дуже ретельно відстежувати їх виступи, щоб ніхто зі спортсменів не скористався цією ситуацією.

Я хочу, щоб світ почув меседж миру, толерантності. Але при цьому цей меседж не буде поступатися чіткості нашого аналізу. Ми хочемо, щоб Україна повністю відновила свій суверенітет і територіальну цілісність», – сказав Макрон в коментарі для в інтерв’ю ведучій «1+1» Наталії Мосейчук.

  • Атлети з паспортами росії та білорусі зможуть виступати на Олімпіаді лише в індивідуальних змаганнях і під нейтральним прапором. Команди на ігри в Парижі-2024 не будуть допущені.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.