Російські та білоруські тенісисти виступлять на Олімпіаді: подробиці зашкварного рішення МОК та ITF

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
69
3 голоси
 Російські та білоруські тенісисти виступлять на Олімпіаді: подробиці зашкварного рішення МОК та ITF
Логотип Олімпіади. Фото: Google
Тенісисти з Росії та Білорусі почули вердикт щодо допуску на Олімпіаду в Парижі. Спортсмени з країн-терористів зможуть прийняти участь у турнірі.

Міжнародна федерація тенісу (ITF) повідомила, що МОК допустить гравців з Росії та Білорусі до Олімпіади та Паралімпіади в Парижі у нейтральному статусі.

«Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний паралімпійський комітет дозволять кваліфікованим спортсменам з російськими та білоруськими паспортами взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі в якості індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) і Паралімпійських іграх в якості нейтральних паралімпійських спортсменів (NPA)».

Спортсмени з країн-терористів повинні відповідати певним вимогам, під частиною яких розуміється не підтримка війни в Україні та відсутність зв’язку з армією. 

«ITF підтверджує, що тенісисти з цих країн будуть допущені до участі в олімпійських і паралімпійських змаганнях з тенісу в індивідуальному й нейтральному статусі, якщо вони відповідають принципам МОК щодо AIN і МПК щодо NPA».

У зверненні ITF також сказано, що рішення погоджено з більшістю світових федерацій.

«Рішення ITF узгоджується з більшістю міжнародних федерацій щодо індивідуальних змагань і спортсменів, які братимуть участь в Іграх 2024 року в Парижі цього літа. Позиція ITF також відповідає чинній міжнародній політиці тенісу, яка була прийнята в березні 2022 року», – повідомила організація.

  • Нагадаємо, що Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня.