Світ єдиний у ставленні до агресора: арбітражний суд підтвердив дискваліфікацію Росії з міжнародних турнірів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1823
4 голоси
Світ єдиний у ставленні до агресора: арбітражний суд підтвердив дискваліфікацію Росії з міжнародних турнірів
ОКР. Фото: AP Photos
Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні відхилив апеляцію Олімпійського комітету Росії на рішення Міжнародного олімпійського комітету призупинити членство ОКР.

CAS в Лозанні відхилив апеляцію ОКР, зазначивши, що Виконавча рада МОК не порушила жодних правил та принципів. Про це повідомляється у пресрелізі Спортивного арбітражного суду.

«Комісія CAS, відповідальна за цю справу, відхилила апеляцію та підтвердила оскаржене рішення, встановивши, що Виконавча рада МОК не порушила принципів законності, рівності, передбачуваності або пропорційності», — йдеться у рішенні спортивного суду.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року МОК призупинив членство ОКР через включення до складу організації олімпійських органів з окупованих територій України. 

  • Росіяни оскаржили це рішення, але CAS не задовільнив апеляцію ОКР, що означає, що російська організація більше не має права працювати як національний олімпійський комітет і отримувати фінансування від МОК.
  • У грудні 2023 року МОК дозволив спортсменам з рф та рб змагатися на літній Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі. При цьому атлети мають виконати ряд критеріїв допуску.
  • Станом на лютий 2024 року лише 14 «нейтральних» атлетів виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024.