Понад 200 українських спортсменів підписали лист Макрону: чого вимагають представники України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
265
0 голосів
Понад 200 українських спортсменів підписали лист Макрону: чого вимагають представники України
МОК. Фото: Google
Українські спортсмени звернулись до політиків Франції з проханням не допускати до Олімпіади-2024 росіян і білорусів, які підтримують війну.

Українські спортсмени надіслали лист президенту Франції Еммануелю Макрону, меру Парижа Анн Ідальго, міністерці спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та голові Оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 Тоні Естанге.

Українці звернулися до влади Франції з проханням не допускати до Олімпіади-2024 росіян і білорусів, які підтримують війну.

У відкритому листі наведені приклади підтримки війни російськими спортсменами, які вже отримали ліцензії на Ігри. Йдеться про тхеквондиста Владислава Ларіна та борців Заурбека Сідакова та Заура Угуєва:

«Ми наполягаємо не допускати цих спортсменів і анулювати ліцензії в цих видах спорту. Спортсмен, який пропагує війну, спортсмен, який підтримує дії країни агресора, не має права виборювати ліцензії на Олімпійські Ігри», – йдеться у листі, опублікованому на Tribuna.

Свої підписи під зверненням поставили вже понад 200 українських спортсменів та тренерів, серед яких Денис Берінчик та Олександр Хижняк, відомі тенісистки Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Людмила Кіченок, Надія Кіченок, Катаріна Завацька, Марта Костюк та екстенісисти Олександр Долгополов та Сергій Стаховський.