Український спортсмен встановив рекорд країни на чемпіонатах світу: чи вийшов стрибун у наступний раунд

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
823
0 голосів
Український спортсмен встановив рекорд країни на чемпіонатах світу: чи вийшов стрибун у наступний раунд
Євген Марусяк. Фото: Skijumping
Український 23-річний стрибун з трампліна Євген Марусяк оновив національний рекорд України. На чемпіонаті світу-2024, що проходить в австрійському Кульмі, він посів 27-му сходинку у стрибках з польотного трампліна.

Євген Марусяк зумів оновити національний рекорд України на чемпіонатах світу за місцем у стрибках з польотного трампліна.

У першому раунді дальність стрибка українця склала 195 метрів, що дозволило йому посісти 29-те місце у рейтингу та у складі топ-30 пробитися у наступні етапи.

За підсумками другого раунду він піднявся на 27-ме місце. Через несприятливі погодні умови програма другого дня ЧС була скорочена, тому спортсмени виконали ще по одній спробі. За її результатами Марусяк втримав 27-му позицію.

Результати Марусяка:

  • Перша спроба: 195 метрів, 29-те місце;
  • Друга спроба: 176.5 метрів, 27-ме загальне місце;
  • Третя спроба: 185 метрів, 27-ме загальне місце.

Сумарно за три стрибки Марусяк набрав 474.5 бали. У цих змаганнях брав участь ще один українець – Віталій Калініченко – він припинив свій шлях у першому раунді (51-те місце).

  • Зазначимо, що для Марусяка це дебютний польотний чемпіонат світу;
  • Сезон Кубка світу зі стрибків з трампліна 2023/24 триватиме до 24 березня. На наступному етапі, що пройде з 3 по 4 лютого у Віллінгені (Німеччина), атлети змагатимуться на великому трампліні.