Перша нагорода на Zagreb Open: українець здобув срібну медаль – результати всіх боїв нашого борця

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
557
0 голосів
Перша нагорода на Zagreb Open: українець здобув срібну медаль – результати всіх боїв нашого борця
Андрій Джелеп. Фото: Google
Український борець вільного стилю Андрій Джелеп (у ваговій категорії до 61 кг) здобув першу нагороду для України на міжнародному рейтинговому турнірі з боротьби Zagreb Open. Спортсмен з Івано-Франківщини виборов срібло.

Спортсмен з Івано-Франківщини Андрій Джелеп здобув срібну медаль на престижному міжнародному турнірі з боротьби Zagreb Open, що проходить у столиці Хорватії.

23-річний Андрій Джелеп змагався у ваговій категорії до 61 кг.

На шляху до фіналу українець переміг Даніеля Попова з Ізраїлю з рахунком 8:2, а також — Нураддіна Новрузова з Азербайджану з рахунком 10:8.

Однак, у фінальній сутичці наш співвітчизник поступився дворазовому призеру чемпіонату світу Бехбаяру Ерденебатину з Монголії з рахунком 2:9.

Про звитягу нашого борця написали у Facebook представники Національного олімпійського комітету України та олімпійської команди.

  • Андрій Джелеп — борець вільного стилю та чемпіон Європи з вільної боротьби U23. Народився у селі Тулуків Заболотівської громади.
  • Виступати на міжнародних змаганнях Джелеп почав у 2015 році серед юніорів та кадетів.
  • У 2021 році вперше змагався на "дорослому" Євро. У тому ж році увійшов у п'ятірку кращих борців світу за версією Світової федерації боротьби.
  • Андрій Джелеп тренується під керівництвом заслуженого тренера України Івана Курилюка.