Гожва кваліфікувалася у довільну програму Євро-2024: українка встановила особистий рекорд

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
278
0 голосів
Гожва кваліфікувалася у довільну програму Євро-2024: українка встановила особистий рекорд
Анастасія Гожва. Фото: Google
22-річна українська фігуристка Анастасія Гожва посіла 11-те місце за підсумками виступів у довільній програмі на чемпіонат Європи-2024, що проходить у литовському Каунасі, та гарантувала вихід у довільну.

У литовському Каунасі триває чемпіонат Європи-2024 з фігурного катання. Змагальну програму другого дня турніру відкрила коротка програма у жіночому одиночному катанні.

В цій дисціпліні Україну представляла киянка Анастасія Гожва. Для того, щоб потрапити у довільну програму, Гожві треба було потрапити у топ-24 за підсумками короткої.

За перший виступ на Євро-2024 Гожва отримала 57.83 бала. Така оцінка стала особистим рекордом фігуристки у короткому проїзді.

З цим результатом наша співвітчизниця посіла 11-те місце та гарантувала вихід у довільну програму. До цієї стадії змагань на континентальній першості Анастасія вийшла вдруге поспіль.

  • На чемпіонаті Європи з фігурного катання Анастасія Гожва виступає вчетверте у кар'єрі.
  • На Євро-2023 киянка показала найкращий особистий результат на турнірі (20-те місце), а у 2019 та 2020 році не відібралася у довільну програму, посівши 36-те та та 34-те місця відповідно.
  • Гожва є чемпіонкою України з фігурного катання у 2016 році.