Вперше в історії України: два стрибуни з трампліна встановили національний рекорд на міжнародному турнірі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
179
0 голосів
Вперше в історії України: два стрибуни з трампліна встановили національний рекорд на міжнародному турнірі
Євген Марусяк. Фото: Skijumping
Українські стрибуни на лижах з трампліна Віталій Калініченко та Євген Марусяк поставили національний рекорд в основному раунді третього етапу Турне чотирьох трамплінів в австрійському Інсбруку. Обидва спортсмени фінішували у топ-40.

В основному раунді третього етапу Турне чотирьох трамплінів в австрійському Інсбруку українським стрибунам з трампліна Віталію Калініченку та Євгену Марусяку вдалося переписати національний рекорд, вперше фінішувавши у топ-40.

У боротьбі за вихід фінального раунду Марусяк поступився австрійцеві Клеменсу Айгнеру з різницею у 19.3 бала (пролетів 118.5 метра, отримав 99.6 балів).

Калініченко у своїй дуелі програв швейцарцю Грегору Дешвандену (срібний призер Кубка світу у Клінгенталі). Він показав гірший результат за Марусяка (116 метрів, 93 бали), поступившись 13 балами.

Обидва українці не пройшли до фінального раунду й через рейтинг топ-5 лакі-лузерів. Марусяку не вистачило п'яти позицій  (підсумкове 35-те місце), Калініченко завершив основний раунд 40-м.

  • Зазначимо, що Калініченко став третім українцем, який двічі пробивався в основний раунд на Турне чотирьох трамплінів. Лідером залишається Василь Грибович, який у 1992-1993 роках тричі змагався в основі;
  • Покращити результат в Інсбруку наші спортсмени зможуть на останньому етапі в австрійському Бішофсхофені (5-6 січня). Це єдиний етап, на якому українці жодного разу не були представлені в основному раунді.