Українець вперше за 14 років виступив в основному раунді етапу Турне чотирьох трамплінів: яке місце він посів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
280
0 голосів
Українець вперше за 14 років виступив в основному раунді етапу Турне чотирьох трамплінів: яке місце він посів
Віталій Калініченко. Фото: AP Photos
Вітчизняний стрибун Віталій Калініченко виступив на другому етапі Турне чотирьох трамплінів у німецькому Гарміш-Партенкірхені, де посів 47-ме місце.

Два українці у нинішньому сезоні представляли нашу країну на престижних змаганнях Турне чотирьох трамплінів, які складаються з чотирьох етапів та проходять в німецьких Оберстдорфі і Гарміш-Партенкірхені, а також австрійських Інсбруку та Бішофсгофені.

Хто представляв Україну

  • Віталій Калініченко
  • Євген Марусяк 

На першому етапі в Оберстдорфі обидва українські спортсмени не подолали кваліфікацію, а на другому це зробив Калініченко. 

У підсумку Калініченко посів 47-ме місце. Віталій став першим за 14 років представником України в основному раунді етапу Турне чотирьох трамплінів.

  • Нагадаємо, що на рахунку Калініченка дев'ять виходів до основного раунду Кубка світу зі стрибків з трампліна. Найкращий результат — 37-ме місце на етапі у румунському Раснові (2021 рік) та швейцарському Енгельберзі (2021 рік).
  • У 2020 році Калініченко став переможцем етапу Кубка FIS, що пройшов у румунському Раснові. Це його єдиний подіум у кар'єрі.
  • Турне чотирьох трамплінів продовжиться у сьогодні, 2 січня, кваліфікацією третього етапу в австрійському Інсбруку. Початок – о 14:30 за київським часом.