«Інструмент російської пропаганди»: Бідний висловився про нейтральний статус росіян на ОІ

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
171
0 голосів
«Інструмент російської пропаганди»: Бідний висловився про нейтральний статус росіян на ОІ
Матвій Бідний, фото: Google
Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розкритикував Міжнародний олімпійський комітет за допуск росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Матвій Бідний розповів про вплив росіян у МОК.

«Все, що від нас залежало, ми зробили. Чи можна було зробити більше? Мабуть, так. Чому ухвалили таке рішення? А чому було прийняте рішення в 1936 році дати провести Олімпіаду Гітлеру? А чому було рішення провести Олімпійські ігри в Москві в 1980 році після початку агресії Радянського Союзу проти Афганістану?

Вплив Росії на світові спортивні організації – дуже потужний. А у нас станом на сьогодні є тільки два представники в МОК і, здається, три особи входять в керівні структури міжнародних спортивних федерацій. Все. Росія свій вплив нарощувала постійно, використовуючи будь-які ресурси, яких у неї дуже багато».

Бідний також висловився про нейтральний статус росіян на ОІ.

«Яким чином спортсмени можуть бути нейтральними, якщо вони на сто відсотків залежать від своєї держави і від політики своєї держави? Коли вони фактично виховуються на російські криваві гроші, проходять підготовку завдяки їм.

І ви ж розумієте, що якщо хтось потрапить на цю Олімпіаду, повернеться з неї, ще й з медаллю, то він на наступний же день буде стояти на стадіоні з Z-свастикою поруч з Путіним і буде використовуватись як інструмент російської пропаганди», – сказав Бідний в коментарі для BBC.

  • Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі.