Фінальна нагорода 2023 року: НОК України оголосив ім’я найкращого спортсмена країни у грудні

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
896
0 голосів
Фінальна нагорода 2023 року: НОК України оголосив ім’я найкращого спортсмена країни у грудні
Дмитро Котовський. Фото: AP
Найкращим спортсменом грудня в Україні за версією НОК визнано фристайліста Дмитра Котовського, який бронзовим призером етапу Кубка світу та переможцем етапу Кубка Європи.

Національний олімпійський комітет України визначився з лауреатом премії «Найкращий спортсмен грудня 2023 року». Ним визнано фристайліста Дмитра Котовського.

22-річний спортсмен став бронзовим призером етапу Кубка світу, а також тріумфатором етапу Кубка Європи. Обидва змагання проходили у фінській Руці. Відповідно, найкращим тренером місяця став особистий наставник Котовського Енвер Аблаєв.

Найкращим юним спортсменом грудня став представник Миколаєва Самір Мірзоєв, який бронзу на молодіжному чемпіонаті Європи з тхеквондо ВТФ, що проходив у румунському Бухаресті, у ваговій категорії до 58 кг.

Його особистий тренер Олег Машкін отримає звання «Найкращий тренер юного спортсмена грудня 2023 року».

За підготовку найкращого спортсмена грудня 2023 року Котовського нагороду отримають Федерація лижного спорту України та Фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» України. 

  • Найкращим спортсменом листопада став дзюдоїст Дільшот Хаматов, який завоював срібло у ваговій категорії до 60 кг на чемпіонаті Європи у франузькому Монпельє. 
  • Юним спортсменом місяця тоді також став дзюдоїст, а саме Назар Вісков, який став чемпіоном Європи до 23 років у німецькому Потсдамі у ваговій категорії до 60 кг