«Мені довелося багато пояснювати»: Харлан пригадала невдалий виступ на Олімпіаді-2020

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
163
0 голосів
«Мені довелося багато пояснювати»: Харлан пригадала невдалий виступ на Олімпіаді-2020
Ольга Харлан. Фото: Google
Українська фехтувальниця Ольга Харлан пригадала свою поразку на старті Олімпіади-2020 в японському Токіо, заявивши, що вона була очікуваною для неї.

Ольга Харлан пригадала невдалий виступ на Олімпійських Іграх 2020 року, що проходили в Токіо:

«Вона була очікуваною для мене. Зважаючи на той емоційний стан, у якому я була, зрозуміло, що буде саме так. Але для всіх інших це було дуже неочікувано, тому мені довелось багато пояснювати. Я не сподівалась, що мене зрозуміють, але я побачила багато підтримки. І, напевно, це дало мені поштовх йти далі.

Десь через місяць після змагань зрозуміла, що хочу повернутись. Уже в кінці листопада я була на фехтувальних зборах. Я знала, що повернусь, але дала собі час скучити за фехтуванням. Це було дуже важливо для мене», – заявила фехтувальниця в коментарі для Red Bull.

Нагадаємо, що українка не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор-2020 у фехтуванні, програвши представниці Китаю – Хенгуй Ян (12:15).

  • Ольга Харлан отримала «чорну картку» терміном у 60 діб за підсумками чемпіонату світу 2023 року, коли вона відмовилася потиснути руку представниці країни-терориста Анні Смірновій.
  • Після цього українська федерація подала протест на дане рішення, що дало Ользі можливість виступати в командному турнірі. 
  • На даний інцидент відреагував Міжнародний олімпійський комітет, який надав Харлан пряму путівку на ігри в Парижі.