Збірна України виграла чемпіонат Європи 2023: у фіналі команда не залишила шансів чинним володарям трофею

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
3019
0 голосів
Збірна України виграла чемпіонат Європи 2023: у фіналі команда не залишила шансів чинним володарям трофею
Збірна України з голболу. Фото: НКСІУ
Чоловіча збірна України з голболу вперше стала чемпіоном Європи, а також представлятиме синьо-жовтих на Паралімпіаді. У фіналі континентальної першості українці перемогли суперників з Литви.

Чоловіча збірна України з голболу вперше в історії стала чемпіоном Європи. У фіналі першості, яка проходила у чорногорській Подгориці, синьо-жовті перемогли чинного володаря трофею – команду Литви з рахунком 8:3.

Завдяки даній звитязі збірна України з голболу здобула путівку на Паралімпіаду – єдину перепустку, яка розігрувалася на чемпіонаті Європи.

На турнірі в Чорногорії виступала також і жіноча команда України, яка подолала груповий етап, але вилетіла у першому ж раунді плей-оф від збірної Греції та в підсумку посіла сьоме місце.

  • Чоловіча збірна України вийшла у плей-оф з першого місця з єдиною поразкою на груповому етапі, де поступилася Чорногорії з рахунком 3:6 у післяматчевих пенальті.
  • У першому матчі плей-оф українці обіграли Грецію з рахунком 11:3, а у фінал вийшли завдяки перемозі над Ізраїлем.
  • Голбол - спортивна гра, в якій команда з трьох гравців повинна закинути м'яч з вбудованим дзвоником у ворота суперника.
  • На Паралімпійських іграх у цьому виді спорту виступають спортсмени з порушеннями зору.
  • Ліцензія з голболу стала 62-ою для збірної України на Паралімпіаду в Парижі.