Харлан здобула три медалі поспіль із серйозним пошкодженням: фехтувальниця розкрила деталі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
518
0 голосів
Харлан здобула три медалі поспіль із серйозним пошкодженням: фехтувальниця розкрила деталі
Ольга Харлан. Фото: Google
Лідерка збірної України з фехтування на шаблях та шостий номер світового рейтингу Ольга Харлан протягом 2023 року мали досить серйозні проблеми зі стегном.

2023 рік, який поволі добігає кінця, українська спортивна гордість Ольга Харлан розпочала здобувши три поспіль нагороди.

Фехтувальниця виграла так званий сателіт, після чого здобула срібло спершу на етапі Кубка світу, а згодом і на Гран-прі.

За три турніри Харлан провела 23 особисті поєдинки, з яких в 21-му виходила переможницею. Також Ольга допомогла дійти Україні до півфіналу та завоювати четверте місце в команді на етапі Кубка світу в Алжирі, що дало збірній важливі кваліфікаційні очки у відборі на Олімпіаду-2024.

І усе це Ольга Харлан зробила, як виявилося, із серйозним пошкодженням. 

«Під час особистих змагань в Алжирі я травмувалася ще більше — до цього була проблема зі стегном.

Уже рік у мене ця проблема існує. Інколи я не можу нормально фехтувати: втомлююся від болю і останні кілька змагань минулого сезону я фехтувала просто на знеболювальних», –  розповів Харлан в інтерв'ю «Суспільне Спорт».

  • 2023-й рік Харлан завершить на шостому місці у світовому рейтингу. Це буде найкращий результат Ольги за останні три сезони.
  • Наступні заплановані міжнародні старти для Харлан відбудуться в січні та лютому 2024 року, коли продовжиться міжнародний сезон етапами Гран-прі та Кубка світу.