Перша медаль України на турнірі: володар трьох національних рекордів взяв срібло на чемпіонаті Європи

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
280
0 голосів
Перша медаль України на турнірі: володар трьох національних рекордів взяв срібло на чемпіонаті Європи
Дмитро Біляк (зліва). Фото: European Powerlifting Federation
Українець Дмитро Біляк здобув срібло чемпіонату Європи з класичного паверліфтингу у ваговій категорії до 74 кг. Змагання проходить в естонському місті Тарту.

29-річний Дмитро Біляк виграв срібну нагороду на чемпіонаті Європи з класичного паверліфтингу у ваговій категорії до 74 кг. Ця нагорода стала першою для українців на форумі.

  • Першою дисципліною, в якій змагався Біляк, були присідання. Спортсмен успішно розпочав змагання з ваги 245 кг, після чого взяв 252.5 кг, а у третій спробі – 260 кг. Він двічі оновив рекорд України у цій дисципліні, який до змагань належав йому.
  • Жим лежачи Біляк завершив на шостому місці: у першій спробі Дмитро взяв 140 кг, а у наступній покращив результат на п'ять кілограмів. Третя спроба на 150 кг була невдалою.
  • Змагання у становій тязі українець розпочав з ваги 275 кг, згодом успішно підняв 287.5 кг, а у третій спробі взяв 297.5 кг. Цей результат став другим найкращим серед усіх спортсменів та дозволив Біляку встановити другий рекорд України впродовж Євро.
  • У триборстві сумарний результат Біляка – 702.5 кг, що також є національним рекордом.

Чемпіонат Європи з класичного паверліфтингу в Тарту триватиме до суботи, 9 грудня.