Збірна України обіграла команду Казахстану на чемпіонаті світу: наші гандболістки кваліфікувалися до наступного раунду

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
501
0 голосів
Збірна України обіграла команду Казахстану на чемпіонаті світу: наші гандболістки кваліфікувалися до наступного раунду
Збірна України з гандболу. Фото: Google
Збірна України здобула свою першу перемогу на жіночому ЧС-2023 з гандболу. В третьому турі попереднього раунду українки здолали Казахстан (37:24).

У неділю, 3 грудня, жіноча збірна України з гандболу провела третій матч на чемпіонаті світу – суперником став Казахстан.

Після двох поразок на старті турніру гра з Казахстаном мала для української команди вирішального значення. Переможниці гарантували собі місце в топ-3 групи G і проходили до головної частини світової першості.

Врешті-решт, збірна України здобула свою першу перемогу на жіночому ЧС-2023 з гандболу з рахунком 37:24.

Найрезультативнішими гандболістками України на майданчику стали півсередні Юлія Андрійчук та Мілана Шукаль – по вісім результативних кидків.

Чемпіонат світу з гандболу. Попередній раунд. Третій тур

Україна – Казахстан – 37:24

  • На другому етапі 24 збірні будуть поділені на чотири групи по шість команд у кожній. Перші та другі місця у секстеті гарантують місце у чвертьфіналі.
  • Україна зіграє в одній групі з Бразилією, Іспанією, Нідерландами і Чехією. Ще один суперник наших дівчат визначиться завтра в протистоянні Аргентини і Конго.
  • Зазначимо, що на другому етапі команди гратимуть тільки проти тих збірних, з якими не зустрічалися в попередньому раунді, зберігаючи набрані до цього очки.
  • В активі українок буде нуль балів, оскільки вони програли і бразильянкам, і іспанкам. Очки за перемогу над казахстанськими гандболістками в подальший залік не йдуть, бо вони вже припинили боротьбу.