«Стадіон має бути евакуйований за вісім хвилин»: міністр розповів про повернення вболівальників на трибуни

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
356
0 голосів
«Стадіон має бути евакуйований за вісім хвилин»: міністр розповів про повернення вболівальників на трибуни
вболівальники збірної України, фото: Google
Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував можливість допуску вболівальників на трибуни.

Матвій Бідний висловився про можливість допуску вболівальників на трибуни.

«За вимогами УЄФА будь-який футбольний стадіон має бути евакуйований максимум за вісім хвилин. Всі наші споруди, НСК «Олімпійський», «Арена Львів», мають бути евакуйовані за вісім хвилин, а остаточно покинути спортивну споруду вболівальники мають за 12 хвилин максимум.

Дуже багато бомбосховищ створено саме під об’єктами спортивної інфраструктури. З цієї точки зору спортивна інфраструктура пристосована якнайкраще для цього».

Бідний також розповів, як буде проводитися евакуація зі стадіонів під час повітряних тривог.

«У кожному регіоні, попередньо ми зараз пропрацьовуємо з МВС, з ДСНС, з Нацполіцією, буде створена робоча група, буде визначено по кожній споруді окремі вимоги.

Буде розрахована максимальна кількість глядачів, які можуть бути на трибунах, і порядок евакуації та проходу в укриття з урахуванням всіх вимог, зокрема осіб з інвалідністю, щоб на візку можна було дістатися до укриття. Це буде зважене і пропрацьоване рішення», – сказав Бідний в коментарі телеканалу «Інтер».

  • Вчора, 1 грудня, Кабмін доручив Мінмолодьспорту, МВС та безпековим органам розробити порядок допуску глядачів на трибуни.